Barion Pixel
Üdvözlünk, Lépj be a fiókodba vagy regisztrálj.

Xtra Immunity 500 ml

 • Gyártó: Greenman
 • Cikkszám: SCD Probiotics
 • 16 900 Ft


Xtra Immunity Fermentált ital  500 ml

 

Büszkén mutatjuk be az országban egyedül nálunk kapható, antioxidánsokat tartalmazó növényi alapanyagokból készült fermentált italt, az Xtra Immunity-t!

Az Xtra Immunity japán tradíciók szerint, értékes, gondosan válogatott natúr termékek felhasználásával készülő pasztörizált ital: rizskorpa, barnarizs (natúr rizs vagy teljes rizs), papaya, barna tengeri hínár és víz, az SCD Probiotikus mikroorganizmusok által fermentálva. A kivonatot szűréssel nyerik, így a hatóanyagok természetes állapotukban maradnak. A fermentáció során értékes enzimek, antioxidásként viselkedő bioaktív anyagok keletkeznek a növényekből.

A fermentációhoz használt gondosan kiválogatott növények:

 • Rizskorpa: a rizskorpa a fehér rizs előállítása során melléktermékként keletkezik, viszont nagy mennyiségű táplálkozástanilag értékes anyagot tartalmaz. A rizs összes tápértékű anyagának 65%-át tartalmazza. A rizskorpa az úgynevezett aleuronréteg és a csíra keverékéből áll, mely speciális rizsmalmokban történő csiszolás során keletkezik. A rizsszemek csiszolásának oka az egyszerűbb konyhai elkészítés. A rizskorpa beltartalmi értékeinek felismerésével ezt a "mellékterméket" is egyre szélesebb körben felhasználjuk, mint például az Xtra Immunity fermentált ital készítéséhez.
 • Barna rizs: a rizs ősidők óta termesztett élelmiszernövény, amely számos népcsoport legfontosabb tápláléka. A pázsitfűfélék (Poaceace) családjába tartozik. A barna rizs attól barna, hogy hántolás után nem fényezik, azaz nem koptattják le róla a pelyvás héj alatti úgynevezett "ezüsthártyát", emiatt nagyobb a tépértéke és számos B vitamint is tartalmaz.
 • Papaya: a papaya egy körte formájú gyümölcs zöldessárga vékony héjjal. A trópikus dinnyefa (Carica papaya) gyümölcse, a pálmafához hasonló növény, amely eredetileg trópusi Amerika alföldi és parti régióiból származik. Közkevelt gyümölcse miatt ma már a trópusokon és szubtrópusokon világszerte termesztett növény, de a fa minden része hasznosítható. A papaya gyümölcse számos enzimet, karotint, gyümölcscukrot, növényi fehérjéket, az összes esszenciális aminósavat, ásványi anyagokat és értékes vitaminokat tartalmaz. Enzimjei biztonságosan és természetes úton segítik az emésztést, serkentik a fehérjék, zsírok és szénhidrátok lebontását és hasznosulását. A papaya védi és javítja az elmeszesedett verőerek állapotát, tisztítja a bélfalat és bélféreg űző hatással is rendelkezik. Számos betegség megelőzésében fontos szerepet játszik, mint pl.: érelmeszesedés, cukorbetegség, köszvény, székrekedés, magas vérnyomás, gyomorsav bántalmak.
 • Barna tengeri alga: a barna tengeri algát (Laminaria Japonica) a tengerparti népek évszázadok óta fontos táplálékforrásként használják. A mintegy 300 tengeri alga faj közül a barna tengeri algát találták a kutatások a legelőnyösebb tulajdonságokkal bíró fajnak. A magas vitamin, ásványi anyag és nyomelem tartalma miatt a barna tengeri alga pozitív hatással van az immunrendszerre, a szellemi és fizikai fejlődésre, a vitalitásra és jó közérzetre. Magas jódtartalma által szabályozza a pajzsmirigy működését, segíti az emésztést, védelmet nyújt a testben lerakódó nehézfémek káros hatásaival szemben, megköti a szabadgyököket és hidratálja a bőrt. Ezen kívül csökkenti a koleszterin szintet, és a vércukor szintet is. A benne található Laminarin poliszacharid segítséget nyújthat a kardiovaszkuláris megbetegedések megelőzésében és kezelésében. Fucoidan nevű hatóanyaga a rákos sejtek apoptózisát (önlebontását) segítheti elő. Alginát tartalma, amelyet a gyógyszeripar és az élelmiszeripar széleskörűen hasznosít, alkalmas radióaktív izotópok, nehézfémek, szabadgyökök megkötésére és a szervezetből való eltávolítására.

 

Az Xtra Immunity nem tartalmaz tartósító- és szinezőanyagot, hozzáadott cukrot, mesterséges édesítőszert, mesterséges aromát és glutént. A fermentációt végző SCD Probiotikus mikroorganizmusok természetes eredetű probiotikus kultúrák, genetikai manipulációtól mentesek.

 

Az élő szervezetekben természetes módon keletkeznek peroxid- és szuperoxid gyökök, más néven szabadgyökök. A szabadgyökök olyan molekulák, amelyek párosítatlan elektront tartalmaznak a legkülső elektronhéjukon, ezáltal nagyon reaktívak, elektron párképzésre hajlamosak, könnyen és gyorsan lépnek kémiai reakcióba más vegyületekkel. Ezek az instabil molekulák roncsolják a bőrszövetet, károsítják a szöveteket és megnehezítik a sejtek önregenerálódását. Ilyen szabad gyökök nagy számban jutnak be a szervezetbe a külső környezetből is (pl. táplálék útján, bőrön át, vegyszerek, gyógyszerek, dohányfüst, sugárzás, hőhatás által). Az antioxidánsok pedig olyan természetes vagy mesterségesen előállított vegyületek, amelyek védőpajzsként funkcionálnak az ártalmas, instabil oxigént tartalmazó szabadgyökökkel szemben. 

A sejtek egy adott szintig képesek a saját antioxidánsaikkal hatástalanítani ezeket a molekulákat, de bizonyos helyzetekben (pl. stressz, betegség) a szabad gyökök száma annyira megnő, hogy a szervezet már nem képes elegendő antioxidánst termelni.  Sőt, az idős, beteg szervezetben az antioxidánsok hatékonysága és mennyisége is lecsökken. Szabadgyökök lehetnek az okozói számos komoly egészségkárosodásnak, mint pl. rák, izületi gyulladások, Alzheimer-kór, asztma, Parkinson-kór, egyes szívbetegségek, szenilitás.

Az antioxidánsok különböző szerkezetű és összetételű vegyületek. Alapvetően megkülönböztethetünk exogén és endogén antioxidánsokat a szerint, hogy szervezetünk képes-e maga előállítani, vagy kizárólag növényekből, táplálék útján jutthatunk-e hozzá. Endogén antioxidánsok lehetnek például enzimek (kataláz, szuperoxid-diszmutáz, glutation-peroxidáz), glutation tripeptid, húgysav, és a szőlőcukor. Exogén antioxidánsok a vitaminok (C, E, A), kéntartalmú aminósavak, bilirubin, flavonoidok, fenolsavak és származékaik, ezen kívül ásványi anyagok és nyomelemek (pl. Mg, Se, Zn, Mn, Cu).

Miután az "antioxidánsok" kifejezés egy gyűjtőfogalom, számos különféle vegyületet takar, ezért hatásmechanizmusuk is nagyon sok féle lehet. Az egyes antioxidánsok különböző típusú szabadgyökök ellen védenek, különböző sejtekben, azok különböző részeiben és a szervezet eltérő helyein. Kutatások igazolják, hogy antioxidánsok kombinációja hatékonyabb védelmet nyújt, mint az egyes anyagok önmagukban.

 

Az Xtra Immunity-ben található antioxidánsok a véráramba került szabadgyökök 49%-át elsöprik mintegy 3 perc alatt, még mielőtt károsítanák a sejteket vagy a DNS-t.

Cukorbetegek is fogyaszthatják - 100 gramm Xtra Immunity csupán 0,2 gramm szénhidrátot tartalmaz.


Az Xtra Immunity tartalmaz:

1. Antioxidánsokat:

 • Flavonoidokat, amelyek képesek a szabadgyökök ártalmatlanítására és enzimek szabályozására.
 • Szaponinokat, amelyek képesek a szuperoxid diszmutáz (SOD) és a lipid peroxid oxidáz (LPO) enzimek termelődését fokozni, amelyek erősitik az immunrendszert, védik a DNS-t, lassítják az öregedési folyamatokat, és visszaszorítják a tumor kialakulásának lehetőségét.
 • Q10 Koenzimet (ubiquinont), amely segíti az egészséges szívműködést és érrendszert, segíti a szervezet energiaszintjének fenntartását és stabilizálja a vérnyomást, csökkentve az agyvérzés és infarktus kockázatát.
 • Likopint, amely egy kifejezetten erős antioxidáns tulajdonságú karotinoid, kétszer erősebb, mint a béta-karotin és 100-szor erősebb, mint az E-vitamin a szabadgyökök elleni küzdelemben.
 • E-vitamint (tokoferol komplex), amely lassítja az öregedési folyamatokat, véd a lipid oxidáció ellen, csökkenti az izomsérüléseket sportolást követően, csökkenti a fáradtságot, segíti a sebgyógyulást.
 • Gamma-oryzanolt, amely egy erős antioxidáns, de mintegy 20 komponens keveréke és egyedül a rizskorpában található.

2. Ásványi anyagokat:

 • Több, mint 40 olyan ásványi anyagot tartalmaz, amely fokozza a szabadgyökök elleni szinergista védelmet és a koenzimek működését, amelyek támogatják az immunrendszert.

3. Bioaktív összetevőket:

 • Alanint, amely egy fehérje alkotó aminósav és fontos energiaforrása az izmoknak, az agynak és a központi idegrendszernek. Antitestek képzésével erősíti az immunrendszert és optimális vércukorszintet tart fent, így növelve az energiaszintet és csökkentve a fáradtságot.
 • Glutamint, amely a test fő antioxidánsának, a glutationnak az alkotóeleme.
 • Glutamin savat, amely a glükóz mellett agyunk egyik fő "táplálékaként" az agytevékenységet segíti elő, részt vesz az agysejtek működésének szabályozásában és a test méregtelenítésében is.
 • Nikotinamid adenin dinukleotidot (NAD, NADH), amelyek fontos biokémiai kofaktorok, a NAD a niacin aktív formája, a szervezet energiaellátásában vesznek részt.

 


http://www.scdprobiotics.com/