Barion Pixel
Üdvözlünk, Lépj be a fiókodba vagy regisztrálj.

Symbivit 3kg

  • Cikkszám: Agro Bio
  • 24 950 Ft


 Symbivit  Tanuljunk a természettől  A növények doppingja  3kg
 

Természetes eredetű mikorrhiza gombákat tartalmaz, amely hifa-hálózata segítségével megnöveli a gyökér víz és tápelem felvételére szolgáló felületének nagyságát. Ez a kapcsolat a növény egész életében fennmarad, így serkentve a növény fejlődését és a betegségekkel szembeni ellenálló képességét.

Hatása:

  • Növekszik a növény tápanyag felvétele és ellenálló képessége a kolonizált gyökér segítségével.
  • A mikroszkópikus méretű mikorrhiza gomba hifahálózat a gyökérrel kapcsolatba kerül és így többszörösére nő a víz és a tápelem felvételre szolgáló felület nagysága.

Alkalmazása:

  • Szórjuk be az ültető gödör alját a termékkel, majd ültessük el a növényt.
  • Kifejlett növénynél fúrjunk 6-8 lyukat a gyökér közelébe, majd juttassunk Symbivit-et a gyökerekhez.
  • Egyszeri Symbivit kezelés elegendő!
  • Használat után legalább három hétig kerülni kell a gombaölőszerek kijuttatását.
  • 100g Symbivit kb.: 10-15 nagy méretü növényre elegendő ( paradicsom, paprika, cserjék stb.)

A mikorrhiza gombák mikroszkópikus méretű talajban élő gombák, amelyek a szárazföldi növények közel 90%-ával képesek szimbiózisban élni. A növények gyökereit behálózó mikorrhiza gombákat, pontosabban ezt az együttélési formát "gombagyökérnek" vagyis mikorrhizának nevezzük. Ez a kapcsolat mindkét fél számára kedvező, hiszen a gombapartner a növénytől kész tápanyagokat kap, a növény pedig a gomba micélium hálózatának a segítségével képes a számára egyébként elérhetetlen tápanyag és víz felvételére. Morfológiai és funkcionális szempontból a mikorrhizákat két nagy csoportra oszthatjuk: a nyitvatermő növényekre jellemző ektomikorrhizák és a termesztett növényeknél is jellemző endomikorrhizák. Legősibb és legelterjedtebb típus az arbuszkuláris endomikorrhiza (AM) amelynek a kialakulása több, mint négyszáz millió évre nyúlik vissza és valószínűleg szerepet játszottak a szárazfőldi növények térhódításában is. A mikorrhiza gombák előnyös hatással vannak a gazdanövény növekedésére, elsősorban a foszfor, réz, cink valamint nitrogén felvétel fokozása révén.

A növény só- szárazság- és fémtűrő képességének a növekedésében is jelentős a szerepük, de a betegségek (Phytium, Phytophtora, Fusarium sp.) elleni ellenálló képesség növelésében is jelentős szerepet játszanak.