Barion Pixel
Üdvözlünk, Lépj be a fiókodba vagy regisztrálj.
 • Mikrobiovet lovaknak

Mikrobiovet lovaknak

 • 2 250 Ft


Lehetséges választások

Mennyiség

Mikrobiovet lovaknak

Kiegészítő takarmány lovak részére

 

A MIKROBIOVET egy fermentált mikroorganizmusokat, gyógynövénykivonatokat tartalmazó, aromatikus, étvágynövelő kiegészítő takarmány, amelyet számos országban nagy sikerrel alkalmaznak a haszonállatok takarmányozásában. Hatására állataink immunrendszere erősödik, bélrendszerük mikrobiális egyensúlya helyreáll, javul az étvágyuk, nyugodtabbá válnak és a stressz tűrő képességük jelentősen megnövekszik.

Az EM-BIO mikrobiológiai készítmény alkotórészei- az állatok környezetébe kijuttatva- átalakítják azok életterét, a kórokozó mikroorgazmusok kiszorításával egészségesebbé teszik az állatok környezetét, pozitív irányba befolyásolják az élettani folyamatokat.

A MIKROBIOVET készítmény a biotermesztésben előállított, megerjesztett gyógynövények- mint a kömény, cickafark, ánizs, édeskömény, nyírfalevél, aranyvessző, rozmaring, borsmenta, hibiszkuszgyökér, eperlevél-, valamint a természetben szabadon fellelhető mikroorganizmusok elegyéből áll össze.

Az irányított erjedés során keletkező biológiailag aktív anyagok az állatok anyagcseréjére gyakorolt kedvező biológiailag aktív anyagok az állatok anyagcseréjére gyakorolt kedvező hatásuk révén hozzájárulnak az állatok és környezetük egyensúlyához. A fermentáció során képződő baktériumok és esszenciális anyagok (aminosavak, vitaminok, provitaminok) az állat bélrendszerébe jutva fokozzák a szervezet természetes védekező mechanizmusát. Ezek a keletkező anyagok jelentős antioxidáns hatással rendelkeznek, s ezáltal hozzájárulnak az állat egészségének megtartásához.

 

Alkalmazása során a lótartásban az alábbi előnyök származnak:

 • egészségesebb lesz az állat környezete,
 • a kellemetlen szagok megszűnnek (az ammónia és az egyéb szagok termelése jelentősen mérséklődik),
 • csökken a porképződés,
 • kevesebb gyógyszerre van szükség,
 • természetes úton erősödik az állatok immunrendszere,
 • ez által javul a súlygyarapodás,
 • jobb lesz a stressz tűrő képesség, nyugodtabbá válnak az állatok.

 

Kijuttatása:

 • takarmányba, ivóvízbe adagolva: MIKROBIOVET
 • környezetbe kipermetezve: EM-BIO

Alkalmazás:

Az istálló bepermetezése EM-BIO-val:

Magasnyomású tisztítóval végzett alapos tisztításra 1:4-es hígítású EM-BIO + víz keveréket használjunk, gondosan lefedve vele a teljes felületet.

A továbbiakban: boxonként 0,25 liter EM-BIO-t hígítás nélkül permetezővel, vagy ködképző géppel heti 2-3 alkalommal permetezzünk ki a boxfalakra, valamint a talajfelszínre (szalmára vagy faforgácsra). Ahova az állat rendszeresen ürít, vizel, valamivel többet juttassunk ki, ezáltal az ammónia megkötődik. Faforgács használata esetén is bővebben kell kijuttatnunk az anyagból, mert a forgács sok nedvességet felszív.

Az alom és a boxok kezelését a felülalmozás előtt végezzük el.

Az alomban lejátszódó rothadási folyamatok, az EM-BIO alkalmazás hatására erjedéssé alakulnak át, így jelentősen csökken az állatokat irritáló ammónia képződés. Az alomban lejátszódó komposztálási folyamatok alacsony hőmérsékleten, 37°C-on történnek.

 

A Mikrobiovet alkalmazása a lovaknál:

Ivóvízbe keverve:

50ml/ állat/ nap mennyiséget az állat ivóvizébe keverve, ez megfelel kb. 1dl/100 liter ivóvízbe keverve.

Takarmányba keverve:

50ml/ állat/ nap az állat takarmányára permetezve stresszhelyzetben (szállítás, takarmányváltás … stb.)

A várható stresszhelyzet előtt a fenti adagok a duplájára emelhetők!

Címkék: mikrobiovet, lovaknak, Állattartás