Barion Pixel
Üdvözlünk, Lépj be a fiókodba vagy regisztrálj.

Kókuszrost tégla mosott nagy

  • Cikkszám: Dutch Plantin India
  • 2 950 Ft


Kókuszrost tégla mosott 60-65 liter kb.:4,5-5 kg  EC <1,0 mS/cm nem bufferezált!
 
 
100% természetes alapú, semleges pH-ju, tápanyag nélküli, nagy víztartó képességű szárított, préselt kókuszrost.
 
Alkalmazása:
 
Más termesztőközegek szerkezetének a fizikai és kémiai tulajdonságainak javítására vagy tápanyag hozzáadásával önálló termesztőközegként. 
 
A kókuszrost egy teljesen homogén anyag, melyet mikro szivacsként működő apró kapillárisok alkotnak. Ennek köszönhetően saját súlyának többszörösét tudja vízből felületén megkötni illetve megtartani. A fölösleges vizet viszont elvezeti és így még túlöntözés esetén is elkerülhető a levegőtlen, összetömörödött termőközeg.
 
A kókuszrost levegősebb szerkezetű a tőzegnél és több vizet képes megtartani a virágföldnél, ezen tulajdonságai elősegítik a gyökerek erőteljesebb fejlődését és a növény gyorsabb növekedését. Kevesebb öntözésre és tápanyagra van szükség és a kiszáradt felület is könnyen újra nedvesíthető. 
 
Gyorsabb, erőteljesebb fejlődés! Biogazdálkodásban is alkalmazható.
 
Változatosan használható termesztőközeg. A feltöltése után ültetésre kész. Zöldség-, dísznövény, tetőkert építés, pázsitok (füvesítés), gyökereztetés (gyökeres dugványok) gomba- és gyümölcstermesztés ideális közege.
 
Használati utasítás:
 
Helyezzük a préselt kókusztéglát egy nagyobb vödörbe. Öntsük rá 40-45 liter vízmennyiséget. Hagyjuk állni, amíg átnedvesedik (15-30 perc). Keverjük össze, amíg egyenletesen nedves és porhanyós lesz. 60-65 liter ültethető közegre duzzad, mely térfogatot kiszáradás után is megőrzi.
 
Alaposan komposztált, stabilizált alapanyag.
 
Minőségét megőrzi: korlátlan ideig, nem hajlamos a penészedésre.
 
Az általunk forgalmazott kókuszrost a Dutch Plantin India cég állítja elő és termékeire az RHP minőségi igazolással rendelkezik. A mosatlan és mosott típusú termékeire is betartja az RHP előírásait- gyommagmentesség, fertőzés mentesség. A gyártás folyamán a termék a talajjal egyáltalán nem érintkezik.
 
A bufferezálás: 3 liter vagy kilogramm Kalcium nitrát ott fel oldunk 1000 liter vízben az az 0.3% oldatban.
Ebben a folyadékban felengedjük a kókusz téglát és pihentetjük 48 órán keresztül, párszor átkeverendő.
Két nap után a folyadékot le csapoljuk és minimum egyszer alaposan át mossuk míg az Ec értéke 1 érték alá nem esik.

 

Címkék: kókuszrost, tégla, mosott, kókuszrostok nagy