Barion Pixel
Üdvözlünk, Lépj be a fiókodba vagy regisztrálj.

Kókusz olaj 50ml

  • Cikkszám: Parker India Group
  • 1 650 Ft


Extra szűz kókuszolaj   50 ml


A Parker szűz kókuszolaj ellenőrzött biogazdálkodásban termesztett kókuszból készül. A GMP és Bio tanúsítványok garantálják a kiváló termékminőséget.
Az organikus tanúsítvány garantálja a megfelelő termesztési, betakarítási módszereket, az alacsony hőmérsékleten történő feldolgozást. A Parker kókuszolaj garantáltan GMO mentes és bio minőségű.

A termék hidegen sajtolt, így összetevői teljes mértékben megőrződnek a gyártás során. A technológiában soha nem használnak fehérítőket és hozzáadott vegyi anyagokat.

Felhasználható kozmetikai alapanyagként, bőrápolásra, masszázsolajként, valamint különösen alkalmas főzésre, sütésre (húsok, pékáru, sütemények)


Jellemzői:

  •  Igazoltan organikus, GMO mentes
  •  Friss kókuszból készül, nem szárított koprából
  •  Hidegen sajtolt
  •  Nem finomított
  •  Adalékmentes
  •  Nem fermentált
  •  Nem fehérített
  •  Nem illatosított
  •  Nem hidrogénezett
  •  Tiszta fehér, mint a friss kókusz
  •  Íze mint a friss kókuszé
  •  Friss kókusz illatú
  •  Fresh is BestTM- a friss a legjobb elveink alapján készül
  •  Más termékek esetében a darálás és préselés között több, mit 10 órát várakoznak, ami rontja a minőséget.


Hogyan készül:

  • A Parker szűz kókuszolajat ellenőrzött biogazdálkodásban termesztett kókuszból készítjük
  • A kókuszdiókat 12- 15 m magas létrákról vágják le
  • A kókuszdiót hántolják, majd a feldolgozóba kerül, ahol eltávolítják a héját
  • A gyümölcs húsát átöblítik és válogatják, hogy csak a megfelelő minőségű kerüljön feldolgozásra, valamint mentes legyen idegen anyagoktól
  • Az első lépés a kókusztej előállítása. Ekkor leőrlik a gyümölcs húsát és kipréselik. A tej zsírban gazdag. (akár a 40%- a a súlynak)
  • A kókuszolajat a víztől és egyéb anyagoktól ülepítéssel választják el
  • A tejet háromszor centrifugálják, ezzel víztartalma 0.15% alá kerül
  • Az olaj minimum 48 órára ülepítő tartályokba kerül
  • Az olajat szűrés után csomagolják. Minden egyes tételt mikrobiológiai, fizikai és kémiai kontrollnak vetünk alá.


 A kókuszolaj felhasználásának előnyei a főzésben:

  • A kókusz húsa, teje és olaja számos tápanyag forrása, jelentős egészségügyi hatásuk van. A világ népességének nagy hányada – különösen Ázsiában és a Csendes- óceáni térségben - generációk óta hatékonyan hasznosítja táplálkozásra, gyógyításban valamint üzemanyagként.
  • Míg a kókusz húsa rost, vitamin és tápanyagtartalma miatt számos kedvező egészségügyi hatással bír, olaja teszi valóban figyelemre méltó élelmiszerré és gyógyszerré.
  • A kókuszolajat úgy tekintették, mint telített zsírokban gazdag olajat, amely nem megfelelő diétás célokra. A legújabb kutatások azonban kimutatták, hogy ezek másfajta, rövid láncú telített zsírok, melyek máshogyan viselkednek szervezetünkben. A kókuszolaj túlnyomórészt közepes szénláncú zsírsavakat (MCFA), más néven közepes láncú triglicerideket (MCT) tartalmaz. Napi étrendünk a legnagyobb mennyiségben hosszú szénláncú zsírsavakat (LCFA) tartalmaz.
  • Az MCFA és LCFA jelentősen különbözik egymástól. A közepes szénláncú zsírsavak nem befolyásolják negatívan a koleszterin- szintet és ezzel védenek a szívbetegségek ellen. Ezek a zsírsavak csökkentik az érelmeszesedés és a szívbetegségek kockázatát. Ezek miatt a zsírsavak miatt különösen hasznos és egészséges a kókuszolaj. A közepes szénláncú zsírsavak messze legjobb forrása a kókuszolaj, valamint a pálmamag- olaj.
  • A szűz kókuszolaj fogyasztása – mindegy, hogy sütve/főzve, vagy nyersen – segít megvédeni Önt a szívbetegségek, a rák, sok degeneratív és autoimmunbetegség ellen. Erősíti az immunrendszert, segít a fogyásban, javítja az emésztést. Ez csak néhány oka annak, hogy a szűz kókuszolaj választása az egyik legegészségesebb választás.
  • Ez az olaj nem egyszerűen nem okoz szívproblémát, hanem segíít megvédeni az érrendszert.
  • A szűz kókuszolaj egyike azon kevés olajoknak, amely nem károsodik hő hatására a sütés, főzés közben, így például a sütőolaj többször felhasználható.

  A kókuszolaj előnyei a gyógyászatban:

  • Az ázsiai és csendes- óceáni népek széles körben és hatékonyan használják ki a kókuszolaj gyógyító tulajdonságait. A csendes- óceáni szigeteken minden betegségre gyógyító hatásúnak tartják.
  • Az utóbbi időben a tudósok is felfedezték gyógyító tulajdonságait és felhasználhatóságát a modern orvoslásban különféle körülmények között. Ez a természetes anyag nem tartalmaz különféle adalékanyagokat, melyeket a mesterségesen előállított termékek igen.
  • A kókuszolaj gomba, vírus és baktériumellenes hatású. Elpusztítja a lipid burkú vírusokat, mint a herpesz, HIV, hepatitis C, influenza és mononukleózis. A kókuszolaj önmagában nem gyógyszer, de ezek a tulajdonságai segítenek a betegségek elleni küzdelemben. Elpusztítja azokat a baktériumokat, melyek a tüdőgyulladást, torokfájást, fogszuvasodást, húgyúti fertőzéseket, agyhártyagyulladást, gonorrheát, ételmérgezéseket és sok más bakteriális fertőzést okoznak. Megöli azokat az élesztőket/gombákat, melyek a Candida, ótvar, atlétaláb, szájpenész, pelenka kiütések stb. kórokozói.
  • A kókuszolaj növeli az energiaszintet és az állóképességet. A szervezet nem tárolja, mint a többi zsírt, hanem gyorsan lebontja és energiává alakítja- gyorsabban, mint a szénhidrátokat. Atléták és testépítők használják, mint a sportitalok természetes kiegészítőjét. Gyorsítja az anyagcserét, ami előnyös a fogyókúrázók számára. A kókuszra valójában egész iparág épül a fogyókúrás termékek közt.
  • A kókuszolaj segíti az emésztőrendszer működését, javítja a zsírban oldódó vitaminok, ásványi anyagok és aminosavak felszívódását, megelőzve ezzel a gyomor és emésztési problémák, bélirritációk kialakulását. A benne lévő telített zsírok segíthetnek a különféle fertőzések, paraziták okozta emésztési zavarok megelőzésében. Cukorbetegek használják tüneteik enyhítésére. Rendszeres használata a főzésben csökkenti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát.
  • A kókuszolaj nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, melyek védik a szervezetet a szabad gyököktől, megakadályozzák a degeneratív betegségek kialakulását, valamint a korai öregedést.
  • A kókuszolaj jó hatással van a szívre. Kb. 50% laurinsavat tartalmaz, ami segít megelőzni a különféle szívproblémákat, mint a magas ’rossz’ koleszterin- szint és a magas vérnyomás.

A KÓKUSZOLAJ EGYÉB ELŐNYEI:

  • Hajápolásban: a kókuszolaj az egyik legjobb természetes tápanyag a hajnak. Biztosítja a haj egészségét, természetes fényét. Rendszeres masszírozása a fejbőrbe megelőzi a korpásodást, tetűt. Úgy viselkedik, mint egy kiváló sampon és kondicionáló, segíti a sérült haj növekedését. Biztosítja a haj számára szükséges fehérjéket. Ezért használják a különféle hajápoló készítmények alapanyagaként.
  • Stresszoldás: a kókuszolaj nagyon nyugtató hatású, ezért alkalmas stresszoldásra. Alkalmazza egy gyengéd masszázzsal a fejen, megszűnteti a mentális fáradtságot.
  • Bőr: a kókuszolaj kiváló bőrápoló is. Minden típusú bőrön úgy viselkedik, mint egy kiváló hidratáló. A szintetikus készítményekkel szemben nem fordulhat elő mellékhatása. Segít a különböző bőrproblémák kezelésében, mint pl. a pszoriázis, dermatitisz, ekcéma és más bőrfertőzések. Ezért van, hogy a kókuszolaj sok bőrápoló termék alapanyaga.
  • Viszketés csökkentő: gyulladáscsökkentő hatású, ezért rovarcsípések okozta viszketést csökkenti, gyógyulásukat segíti.
  • Gyulladáscsökkentő hatása révén hasznos lehet húzódások, zúzódások, izomfájdalmak kezelésére.
  • Számos termékben használják, mint természetes szúnyogriasztót. Fogyassza, alkalmazza hajmosásra vagy krémként és elriasztja a szúnyogokat.
  •  Ráncok megelőzésére is használhatja.