Barion Pixel
Üdvözlünk, Lépj be a fiókodba vagy regisztrálj.

Gyökéritató 400g

 • Cikkszám: agrooter
 • 350 Ft
 • 320 Ft


Gyökéritató-agrooter  400 g


Gyökéritató-agrooter, új kertészeti innovációs termék az egészséges és fejlett növényekért!

Gyökéritató-agrooter jellegzetes kialakítású, üreges szerkezetű csövecske, amely nedves és levegős környezettel támogatja a gyökerek fejlődését. A kis csövecskék szájnyílásukkal akár felfelé, akár lefelé fordulva helyezkednek el - vizet és levegőt tárolnak, így a tápanyagok feltáródnak.  

Hogyan működik?

 • Egyedi hatásmechanizmusa egy új felismerésen alapul. A növények táplálásában nem a különféle vegyszereket részesítjük előnyben, fontosabbnak tartjuk a talajban meglevő mikroorganizmusok (baktériumok, gombák) aktivizálását. Az ásványi mikroőrlemény tartalmú és szerves kötőanyaggal stabilizált gyökéritató-agrooter csövecskék nem csak a növényeknek, de a talajéletnek is tápanyagforrása. Tápanyagleadásuk a gyártástechnológia révén fokozatos. A talajban élő mikroorganizmusokat „etetik, itatják”, vagyis táplálják és ellátják nedvességgel. A növények gyökérkörnyezetében a mikroorganizmusok életfeltételeit, a  laza, levegős, páradús, nedves talajközeg  nagymértékben javítja. Ez az oka, hogy a gyökéritató-agrooter csövecskékben mikroorganizmusok kolóniái jönnek létre. A gyökerek bizonyítottan a nedvesség irányába törekszenek. A vízraktározó csövecskékbe belenőtt gyökerek gyökérszőrein keresztül megvalósuló tápanyag felvétel éppen ott történik meg, ahol a legaktívabb a talajélet. Eredményeként - növényfajtól függően -, hamarabb kialakul és megkezdődik a baktériumok, a gombák és a növény közötti együttélés hatékony táplálkozási rendszere.

Hogyan használjuk?

 • A növények ültetőgödrébe kerülő gyökéritató csövecskék már az indulástól kedvező életteret teremtenek.

 
Mi történik?

 • Telepítés után a fa saját tartalék energiáit használja fel a begyökeresedéshez, a hajtások megindításához, a talajélet mikroorganizmusaival való kapcsolat felvételéhez. E kapcsolat egyaránt fontos a növény és a mikroorganizmusok számára. A gyökérváladékból kibocsátott szénhidrátok a mikroorganizmusok egyik energiaforrása, másrészt a mikroorganizmusok élettevékenysége alapvetően kihat a növények hatékony tápanyagfelvételére.
 • A gyökéritatóval ültetett facsemetének nincs szüksége, hogy felélje tartalékait. Energiáit nem kell a mikroorganizmusok élettevékenységének gerjesztésére fordítania. Az intenzív talajélet a csövecskékben már korábban kialakul. A növény így időt nyer, és megtakarított energiáját  a hajtásfejlődésre fordíthatja. A nagyobb hajtástömeg nagyobb lombfelületet eredményez. A megnövekedett fotoszintetizáló felület pedig jelentős energiafelvételhez juttatja a növényt.

Alkalmazásának előnyei:

 • összetétele táplálja a hasznos mikroorganizmusokat, serkenti a gyarapodásukat
 • előmozdítja a növények hatékonyabb tápanyagfelvételét
 • megakadályozza a tápanyagok kimosódását, lehetővé teszi a lassú, fokozatos tápanyagleadást
 • magasra emeli a közvetlen gyökérkörnyezeti szervesanyag-készletet (~40%)
 • hő-, és szárazság okozta stressz esetén kitolja a növény hervadási pontját
 • a csövecskékben tartalékolt nedvesség és levegő megakadályozza a mikroorganizmusok tömeges pusztulását
 • a gyökéritató-agrooter a talajban 2-3 év múlva teljesen lebomlik, környezetbarát
 • bizonyítottan, legalább 50% vízmegtakarítás

Mire képes egy szem gyökéritató?       

Kukorica termesztési kísérlet gyökéritató-agrooter-el Dél Afrikában


 

 

A bal oldali fészkes termesztőtálcába szemenként vetett kukorica alá 1 db gyökéritató csövecskét helyeztek. A jobb oldali termesztőtálcába a magok alá- kontrollként – gyökéritatót nem használtak. Mindkét vetést 15 napon át öntözték, majd a víz adagolást teljesen abbahagyták.  A vetést követő 30. napon készült a felvétel.
A palánták, amelyek közege gyökéritatót tartalmazott egészségesebben fejlődtek. Azok a növények amelyeknek már az indulástól kedvezőek az életfeltételei, hiánytünetet nem mutatnak, a kártevőkkel szemben kevésbé fogékonyak. További jellemzőjük a mélyzöld levélszín, valamint a magasabb terméshozam.

A gyökéritató-agrooter kizárólag természetes anyagokból készült!
Ökogazdálkodásban használható!

 


Felhasználási javaslat:

 • Konténeres termesztéshez  növényházi és szabadföldi palánta  ültetéshez, egynyári- és évelő virágágyakba, facsemete   telepítéséhez, biogazdálkodáshoz.
 • Kiszórható az ültető gödörbe,  a gyökérkörnyezet közvetlen közelébe, egyszeri alkalommal.
 • Rózsákhoz, orchideákhoz bátran ajánlott.

Javasolt dózisai:


 


További információk: www.gyokeritato.hu
Engedélyszám: nébih 04.2/199-3/2012