Barion Pixel
Üdvözlünk, Lépj be a fiókodba vagy regisztrálj.
 • Greenman Animal

Greenman Animal

 • Gyártó: Greenman
 • Cikkszám: Greenman-Animal
 • 2 400 Ft


Lehetséges választások


Greenman Animal

Sertés, szarvasmarha, baromfi, juh, kecske, nyúl természetes állatgyógyászati ápolószere. 

Ólak, istállók, csarnokok, eszközök, alom kezelésére, valamint az állatok testfelületének ápolására. A Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. által ökológiai gazdálkodásban elfogadott készítmény.

SCD Probiotikus mikroorganizmusok az állattartásban:

A Greenman Animal jótékony hatású, válogatott mikroorganizmusok természetes erejét hasznosítja az állatápolásban és istállókezelésben. Bizonyos esetekben a degeneratív mikroorganizmusok elszaporodhatnak káros környezeti hatások vagy rossz minőségű táplálék által. Az SCD probiotikus mikroorganizmusok segítenek egy kedvező mikroflórát kialakítani és a negatív mikrobákat kiszorítani, mind a természetben, a legelőn, mind az ólakban, istállóban és az állatok testén.


Az SCD Probiotikus Technológia hatása az állattenyésztésben:

 • A legtöbb haszon-, házi-, és hobbiállat tartásában sikeresen alkalmazható.
 • Egészséges környezetet teremtve fokozza az állatok vitalitását.
 • Megakadályozza a rothadást az alomban, takarmányban.
 • Csökkentheti a szükséges gyógyszerek mennyiségét.
 • Visszaszorítja a patogén mikroorganizmusokat.
 • A légtérbe permetezve csökkenti a kellemetlen szagokat és a levegő porszennyezettségét, javítja az állatok szőrminőségét.
 • Hígtrágya kezelésével visszaszoríthatók a patogén mikroorganizmusok.
 • Csökkenti a legyek mennyiségét.
 • Csökkenti a berendezések, eszközök rozsdásodását.
 • A trágya minősége javul, érése felgyorsul.
 • Megakadályozza a káros gombák fejlődését a takarmányban és az alomban ezáltal nemcsak ezek elfogyasztását akadályozza meg, hanem a gomba spórák belégzésének lehetőségét is.

 

Termékinformációk a Greenman Animal vegyszermentes állatgyógyászati ápolószerről:

 • Folyékony, multimikróba készítmény, melynek összetevői 100%-osan természetes eredetűek.
 • Vegyszerektől, mesterséges adalékoktól mentes készítmény.
 • Genetikailag módosított szervezetektől mentes.
 • Biológiai gyártási eljárással, szigorú higiéniai irányelvek és minőségi előírások alapján készült.
 • Koncentráltan tartalmaz hasznos, élő mikroorganizmusokat.

 
Az SCD Probiotikus Technológia vegyszermentes, 100%-osan természetes anyagokból készült állatgyógyászati ápolószerei a Greenman Animal és a Greenman Equitan.


 

Az állatok környezete évszázadokig csupán a természet hatásaitól (éghajlat, víz, táplálék) függött és nagyon sok helyen ez még ma is így van. Ezzel szemben az állattartás, állattenyésztés ma már elsősorban meghatározott technológiai rendszerekben folyik, ezért az emberi tevékenység, a tartástechnológia az amely leginkább befolyásolja életminőségüket, egészségi állapotukat, termelésüket, és ugyanez igaz a legtöbb kisebb létszámú telepre is. Az állatokat mesterséges környezetükben számos stresszhatás éri, ezek azonban megfelelő technológiák alkalmazásával jelentősen csökkenthetők. Az ember által alkotott élettérben is fontos az állatok élettani igényeinek legmegfelelőbb, minél inkább természetes környezet, technológia, takarmány biztosítása ahhoz, hogy méltóképp élhessék életüket, különösen, ha ez az élet nem önmagukért való, hanem valamilyen formában az embert szolgálják vele.

Mesterséges környezetben a szervezet védekezőképessége a környezeti hatások szerint alakul. Amennyiben a szervezetet egy időben több káros környezeti faktor hatása éri, ellenálló képessége csökken, felborul a szervezet és a patogén kórokozók egyensúlya, és számos tömegesen jelentkező betegség kialakul. Nagyon gyakran antibiotikumokat alkalmaznak akár megelőző céllal is.

Az állattartás egyik általánosan előforduló problémája a szaghatás. Az ürülék bomlása közben keletkező anyagok, mint pl. ammónia, kén-hidrogén, merkaptán, fenol, és aminok több száz, vagy akár ezer méterre is érezhetőek. Az ammónia a nitrogéntartalmú ürülék bomlásának következtében kerül a légtérbe. Helyileg a nyálkahártyákra, felszívódás után pedig a központi idegrendszerre fejti ki káros hatását. A kén-hidrogén gáz fehérjék rothadásakor keletkezik, amely zárt gyűjtő-rendszereknél gyakori. Nagyon mérgező, kötőhártya- és tüdőgyulladást, anaemiát, emésztési zavarokat, valamint a légzőközpont bénulása miatt fulladást okozhat. Mindenekelőtt a gázképződések megelőzése volna a cél, amely részben elérhető az állatok és környezetük megfelelő, vegyszermentes tisztán tartásával, megfelelő pihenő terek kialakításával, a túlzsúfoltság elkerülésével.

Zárt állattartó létesítményekben komoly gondot okozhat a porszennyezettség. Szerves és szervetlen por kerülhet a légtérbe az istálló padozatáról, az alomból, a térhatároló elemek, berendezési tárgyak felületéről, az állatok bőréről, szőrzetéről, az önetetőkből vagy vályúkból és esetenként a szabadból is. A levegőbe kerülő porrészecskék és az ezek felületére tapadt kórokozók a bőrre, szemre, légzőszervekre fejthetnek ki különböző káros hatást, melynek mértéke függ annak megtapadási helyétől, a szervezet védekezőképességétől és a porszemcse/kórokozó tulajdonságaitól.

Az ökologikus, vegyszermentes gazdálkodás nagy hangsúlyt fektet a magas színvonalra mind az állattartás, mind pedig a környezetvédelem területén. Az állattartásban alkalmazható SCD Greenman termékek németországi ÖkoP minősítéssel rendelkeznek, azaz ökológiai gazdálkodásban is engedélyezett készítmények és többek között a fent említett problémákra is hatékony megoldást jelentenek.

Címkék: greenman, animal, Állattartás