Üdvözlünk, Lépj be a fiókodba vagy regisztrálj.
  • Greenman Agro

Greenman Agro

  • Gyártó: Greenman
  • Cikkszám: Greenman-Agro
  • 2 550 Ft


Lehetséges választások


Greenman Agro

Mikrobiológiai termésnövelő készítmény a talajélet helyreállítására, valamint levélkezeléshez és öntözéshez 

 

A Greenman Agro egy speciális termésnövelő készítmény, amely élő effektív mikroorganizmusokból, bio cukornádmelaszból és kőzetlisztből áll. A Greenman Agro javítja a talaj minőségét, növeli a talajélet aktivitását és támogatja a humuszképződést. Minden kultúrnövényhez alkalmazható.


A Greenman Agro mikrobiológiai alapanyaga az SCD EM-Plus készítmény EU ÖkoP minősítéssel rendelkező, az EU (EWG) 2092/91 rendeletének megfelelő készítmény, mely a német Organikus Mezőgazdasági Kutató Intézet (FiBL) listáján is szerepel!

Az SCD Probiotikus Technológia hatása a növénytermesztésben:

  • A talajok biológiai, kémiai és fizikai állapotának javítása.
  • Talajok mikroflórájának helyreállítása; talaj vitalitás, biológiai aktivitás fokozása.
  • Talajszerkezet javulása-morzsalékosodás, kedvezőbb vízgazdálkodás, kevesebb talajmunka.
  • Tápanyagok megőrzése, szerves anyagok lebontása erjesztés által.
  • A mikro és makro elemek feltáródásának elősegítése.
  • Humusztartalom növelése, tápanyag utánpótlás és körforgás biztosítása.
  • Káros mikroorganizmusok, rothasztó folyamatok visszaszorítása.
  • Hasznos bioaktív vegyületek előállítása: szerves savak, antioxidánsok, vitaminok, fitohormonok, enzimek, specifikus antibakteriális anyagok.
  • Erőteljesebb csírázóképesség, gyökér- és hajtásképzés elősegítése.
  • Egyenletes terméskötődést és érést, kiegyenlített, nagyobb termésmennyiséget és hosszabb tárolási időt eredményez.
  • Termesztett növények kórokozókkal szembeni ellenállóságának növelése.
  • Nem lehet túladagolni, nincsenek mellékhatásai, nem toxikus.
  • Alkalmazását követően nincs betartandó várakozási idő a betakarításig.
  • Kiegyenlített, nagyobb termésmennyiség.
  • Folyamatos használat mellett a gyomosodás csökkentése.
  • Rendszeres alkalmazásával a technológia segíti és stabilizálja az adott környezetben élő hasznos mikrobák tevékenységét.

Az SCD Probiotikus Technológia alkalmazásával bekövetkező változások a növénytermesztésben:

1. Csökkenő tényezők:

  • Vegyszerhasználat (műtrágya, peszticid)
  • Talajművelés (eszköz, munkaerő, energia, idő)
  • Termésveszteség, kockázat

2. Növekvő tényezők:

  • Termésmennyiség és minőség (beltartalom)
  • Termésbiztonság
  • Eltarthatóság
  • Árbevétel és nyereség
  • Vegyszermentesség

Az SCD Probiotkus Technológia egyik eszköze a Greenman Agro termék, mely élő kultúrát tartalmaz, ezért

  • alkalmazása alapvetően különbözik a műtrágyáktól és más mezőgazdasági kemikáliáktól,
  • fontos a megfelelő környezet megteremtése és fenntartása a mikroorganizmusok túléléséhez, növekedéséhez és szaporodásához:
  • a talaj pH-ja lényeges: szántóföld és gyümölcsös esetében a pH: 6.5 optimális,
  • a talaj nedvességtartalmát fenn kell tartani: szükség esetén komposzttal, füves talajtakarással, csepegtető öntözéssel,
  • a Greenman Agro terméket megfelelően hígítani kell alkalmazás előtt.

A Greenman Agro termék jellemzői:

  • összetevői természetes eredetűek, vegyszerektől mentesek,
  • biztonságos, környezetbarát, egészségbarát készítmény,
  • genetikailag módosított szervezetektől mentes,
  • folyékony, élő multimikróba preparátum,

Adagolási javaslat:

  • Valamennyi szántóföldi és kertészeti kultúra talajkezelésére, 50-100 l/ha mennyiségben, 10%-os töménységben kijuttatva, majd a talajba bedolgozva, évente 2-3 alkalommal, tavasszal vetés/ültetés előtt, érés előtt majd ősszel a betakarítást követően.
  • Valamennyi szántóföldi és kertészeti kultúra levélkezelésére, 20-50 l/ha mennyiségben, 10%-os töménységben kipermetezve, a tenyészidőszak alatt kb. 4 alkalommal.
  • Aratást követően a tarlómaradványra még a beforgatás előtt 10-50 liter/ha.
  • Cserepes dísznövények, díszfák, díszcserjék öntözésére 1% töménységben (100ml/10l vízhez)

Jótanácsok:

  • A Greenman Agro vízzel történő megfelelő hígítását követően közvetlenül felhasználható vegyszermentes termék. Ügyeljünk rá, hogy a hígítás után lehetőleg   24  órán belül használjuk fel. Kijuttatása maximum 3 bar nyomással, felhős/esős időben történjen!
  • Valamennyi szántóföldi és kertészeti kultúra talajkezelésére, 50-100 l/ha mennyiségben, 10%-os töménységben kijuttatva, majd a talajba  bedolgozva, évente 2-3 alkalommal, tavasszal vetés/ültetés előtt, érés előtt majd ősszel a betakarítást követően.
  • Valamennyi szántóföldi és kertészeti kultúra levélkezelésére, 20-50 l/ha mennyiségben, 10%-os töménységben kipermetezve, a tenyészidőszak  alatt kb. 4 alkalommal.
  • Aratást követően a tarlómaradványra még a beforgatás előtt 10-50 liter/ha.
  • Cserepes dísznövények, díszfák, díszcserjék öntözésére 1% töménységben (100ml/10l vízhez)
  • Fiatal növényekhez alacsonyabb koncentráció javasolt, azaz 25 ml/10 liter vízhez.
  • A készítmény alkalmazása során gondoskodni kell megfelelő mennyiségű szerves anyag jelenlétéről a talajban. Előnyös, ha a készítményt a kipermetezés után a szerves anyagokkal együtt kerül beforgatásra.

A Greenman Agro-t alkotó mikrobiológiai törzs készítmény az SCD EM-Plus EU ÖkoP minősítéssel rendelkező, az EU (EWG) 2092/91 rendeletének megfelelő talajjavító szer, melyek a német Organikus Mezőgazdasági Kutató Intézet (FiBL) listáján szerepel és a Biokontroll Hungária Közhasznú Kft. által ökológiai gazdálkodásban engedélyezett készítmény.
 

Magyarország talajainak többségének a szerkezete, termőréteg-vastagsága, víz-, levegő- és hőgazdálkodása, tápanyag gazdálkodása, biológiai aktivitása kedvező, ezáltal a termőképessége nagy. Ezeket a kedvező tulajdonságokat azonban a természetes talajpusztulási folyamatok és az emberi beavatkozások nagy mértékben károsítják. A talaj rendkívül összetett és változékony közeg. A talajpusztulási folyamatok üteme ma már az emberi tevékenység következtében olyan mértékben felgyorsult, hogy az már nincs egyensúlyban a talaj-megújulás és a talajképződés természetes folyamataival.

A mezőgazdasági termelés és a környezetvédelem sok közös pontban találkoznak. Elkerülhetetlen a két terület tevékenységének összehangolása és hatékony együttműködése, mely nélkül nem valósítható meg a fenntartható gazdálkodás és a természeti erőforrások hosszú távú hasznosítása, megőrzése. Nyugat-Európában és a világ más fejlettebb részeiben már felismerték annak fontosságát, hogy a termelők szemléletét át kell hatnia az ökológiai szemléletnek. A világ számos országának mezőgazdaságában általánosan használt műtrágyáktól és különféle vegyszerektől remélt előnyök mellett egyre nagyobb figyelem fordul ezeknek a készítményeknek a káros hatásaira. A növényvédő szerek nemcsak a növényi kártevők, hanem számos hasznos élőlény és az ember számára is mérgezőek.

A mezőgazdaságban a természeti és környezeti szempontok figyelembevétele tekintetében hazánk lemaradásban van. A mezőgazdaság környezetterhelését és a vidéki térségek védelmének fontosságát a természet- és környezetvédelemmel foglalkozók később fedezték fel, mint az ipar és a városok környezeti problémáit. Magyarországon kevésbé elterjedt a peszticidekkel kapcsolatos környezeti tudatosság, holott közismerten a szermaradványok, különösen a lassan lebomló maradványok jelentősen károsítják az élő szervezetek immunrendszerét, hormonháztartását, rákkeltő hatásúak és fejlődési rendellenességet idézhetnek elő. A termőföldről szóló 1994. évi LV. törvény pedig leszögezi, hogy a földhasználó köteles a termőhely ökológiai adottságaihoz igazodni, s a föld hasznosítása során olyan talajvédő gazdálkodást folytatni, amely a külön jogszabályokban meghatározott természetvédelmi, környezetvédelmi, vízvédelmi, közegészségügyi és állat-egészségügyi követelményeket is figyelembe veszi.

A fenntartható fejlődés érdekében csak olyan termelésnövelést szabad szorgalmazni, amely

  • megőrzi a talaj termőképes állapotát és nem szennyezi a felszín alatti vizeket;
  • megőrzi a növénytermesztés és az állattenyésztés genetikai erőforrásait;
  • elősegíti a biológiai sokféleség, a biodivezitás fennmaradását;
  • a humán táplálkozási lánc valamennyi szereplője számára az élő szervezetet nem károsító, s megfelelő beltartalmi értékű termékeket állít elő;
  • melléktermékeivel és hulladékaival nem, vagy csak minimális mértékben szennyezi a környezetet;
  • a vidéki népesség minél szélesebb köre számára biztosít munkaalkalmat és megélhetést;
  • lehetővé teszi a termelés gazdaságosságának folyamatos fenntartását. (KSH)

Az Európai Unió mezőgazdaságának hosszú távú célkitűzése, hogy a gazdaságok jelentős része már középtávon környezetkímélő növény- és talajvédelmet folytasson, amelynek része többek között a környezetkímélő tápanyag-utánpótlás, a talajélet fenntartása és a hasznos szervezetek megóvása. Nemzetközi Energia Ügynökség számítása szerint száz év múlva a fosszilis energiahordozók részesedése az energiafelhasználásban a mostani 90 százalék feletti arányról 50 százalékra fog csökkenni és a megújítható energiaforrásoknak kell helyüket elfoglalniuk. Ebben a mezőgazdaságnak sajátos szerep jut: a mezőgazdaság az az ágazat, amelynek hosszútávon energiafelhasználóból energiakibocsátóvá kell válnia.Ezek a körülmények önmagukban is gyökeres szemléletváltozást igényelnek, s át kell hogy szőjék az agrárprogramot.

Az SCD Probiotikus Technológia által a természet egyedülálló erejét felhasználva lehetőségünk nyílik a „fenntartható mezőgazdasági termelés" megvalósíthatására.

Címkék: greenman, agro, háztartás, , kertgazdálkodás