Üdvözlünk, Lépj be a fiókodba vagy regisztrálj.

Fertődi vörös sárgarépa 4g

  • 160 Ft


Sárgarépa Fertődi vörös   4 g

Mélyvörös színű.

Hosszú tenyészidejű, nagy termőképességű, tárolásra alkalmas nagytestű fajta. A gyökér hosszú, széles vállú, hegyes végű, magas karotintartalmú , színe mélyvörös.

Vetés: márciustól április végéig szabadföldbe. Csírázása 5-10 °C fokon 15-20 napig tart. Kelés után ritkítjuk.

Vetőmagszükséglet: 5 g/10 m2.

Térállás: 30-35 x 4-5 cm.

Szedés: júliustól friss fogyasztásra, szeptember-októberben tárolásra.

Kínálatunk: 4 g-os kis színes képes tasakban, illetve Agrár kategóriánkban 50 g- os és 100 g-os Maxipack csomagolásban félprofi termelők részére.

A sárgarépa kiváló immunrendszer erősítő, karotint (provitamin A) és B vitamint tartalmaz petrezselyem és a zeller levelét fűszerként frissen és szárítva is használjuk.

Tipp: a sárgarépa vetőmagja - a petrezselyeméhez hasonlóan - nagyon apró, lassú és vontatott a csírázása, mely 3 hétig is eltarthat. Kb. 10 napot megtakaríthatunk a hosszú csírázási időből, ha vetés előtt a vetőmagot nedves homokkal összekeverjük és hagyjuk állni 2 napot szobahőmérsékleten, utána meg azonnal elvetjük. Kelés után az egyelés fáradtságos munkáját a drazsírozott vetőmag használatával kiküszöbölhetjük.  Fontos, hogy a vetést kelésig állandóan tartsuk nedvesen. A cserepes, kiszáradt talajban elszakadnak a hajszálgyökerek és a kikelt csíranövény elpusztul.