Barion Pixel
Üdvözlünk, Lépj be a fiókodba vagy regisztrálj.

eMC-Eukaliptusz tisztítószer

 • 5 700 Ft


Lehetséges választások


eMC-Eukaliptusz probiotikus konyhai tisztítószer koncentrátum

 

1:1000 arányban hígítandó!

"Tisztítás a természet erejével!"

Környezetünk tisztasága nagyon fontos, de a hagyományos tisztító-, mosó- és mosogatószerek azáltal, hogy steril környezetet biztosítanak számunkra, gátolják szervezetünk immunrendszerének kifejlődését, valamint annak karbantartását, továbbá mérgező hatóanyagaik hosszabb távon súlyosan károsítják egészségünk!
Az EM probiotikus tisztítószerei, a 100%-ban természetes hatóanyagaival és az effektív mikroorganizmusok segítségével tiszta és egészséges környezet biztosít a háztartás minden területén! Teremtsük meg a jólét fenntartható érzését! Az eMC tisztítószerek tisztítják környezetét, megelőzik a kellemetlen szagokat, a fakó felszíneket ragyogóvá varázsolják. Az esszenciális olajok erejét kombinálva a mikroorganizmusok tisztító hatásával az eMC tisztítószerek pozitív mikrokörnyezetet teremtenek otthonában. Ily módon a kellemetlen szagok még csak ki sem alakulnak. A mikroorganizmusok további haszna, hogy megelőzik a szennyvíz-csövekben az üledék lerakódását.Az EM nyújtotta előnyök a környezetünk egészségében:

 • Természetes tisztítóhatás mellett fényesít és impregnál
 • Kedvező mikrobiális környezet
 • Megszünteti a kellemetlen szagokat
 • Kedvező mikroklímát biztosít
 • A vízelvezető rendszerben megszűnnek a lerakódások, kellemetlen szagok a kedvező mikroflóra következtében
 • Antikorrozív hatás
 • Igen kedvező környezeti hatások
 • Egyesíti az illóolajok oldóerejét a mikroorganizmusok tisztítóerejével.

 

Az eMC tisztítószerek és a természet:

 • Genetikai módosításoktól mentes
 • Csakis természetes anyagokat tartalmaz és különösen bőrbarát, allergiások számára is ajánlott
 • Nem káros a háziállatok számára, hiszen a hagyományos padlótisztítóktól eltérően nem keletkeznek kémiai maradványok

Az eMC tisztítószerek és az ökológia:

 • Alacsony dózisok teszik rendkívül gazdaságossá, pl. a kevesebb csomagolóanyag által
 • Kíméli a vizet, mivel nem keletkeznek kémiai maradványok a környezetben – annak ellenére, hogy a mikrobiológiai tisztítószer kifejti hatását.

Az eMC tisztítószer és a tisztítás:

 • Hatásos a szennyeződések feloldására
 • Hatékony a kellemetlen szagok és penész eltüntetésére
 • Hosszantartó színeket eredményez
 • Kíméletes az anyagokkal szemben és ragyogóvá teszi a felszíneket
 • Fokozza az antisztatikus hatást
 • Megfelelő minden nedves, nyirkos anyaghoz, mely tisztítást igényel

 

eMC tisztítószerek hatásterületei:
 

 • Tisztító hatás

A mikróbák által termelt enzimek olyan természetes anyagok, amelyek a legváltozatosabb szennyeződések elbontására képesek. Az EM-nek jelentős hatása van a víz másodlagos szerkezetének alakulására. A víz molekulák csoportosulásainak (klaszterek) méretének csökkentésével a víz nedvesítő (tisztító) hatása fokozódik, amit egyébként a környezetre és egészségre igen ártalmas detergensekkel érnek el.

 • Mikrobiális környezetünk alakítása

A durva fertőtlenítés helyett, amely egészségünk és környezetünk veszélyeztetése mellett mindig lehetőséget ad az újrafertőződésre, hatékonyabb az EM által nyújtott jótékony mikroflóra kialakítása, mely folyamatosan kedvező mikrobiális környezetet biztosít számunkra

 • Szagok

Az EM mikróbái a szerves anyagok lebomlását olyan irányba viszik, hogy nem képződnek kellemetlen szagú gázok (ammónia, kénhidrogén), melyeket különösen a lefolyórendszer és nyílásai, valamint a különböző szennyvíztározók, szikkasztók körül tapasztalhatunk. A különböző növényi illóolajokkal együtt igen kellemes mikroklímát biztosítanak élettereinkben.

 • Lefolyóink dugulásmentesítése

Az EM mikrobiális világa az elvezető csatornákban, szikkasztókban elbontja a lerakódásokat, megelőzve a dugulásokat és egyéb kellemetlen következményeket.

 • Antikorrozív hatás

Az EM mikroorganizmusok termékei között nagy hatású antioxidánsok vannak, ezért ezek a hatékony tisztítószerek antikorrozív hatásúak, mely a tisztított felületeken és a csatornákban egyaránt érvényesül.

 • Környezeti hatások

A tisztítás, takarítás során képződő „szennyvíz“ veszélytelen a természetre, ezért akár a növényeink alá önthetjük őket. A lefolyóban a már említett kedvező hatásokat biztosítják, sőt az egész szennyvízcsatornában megtelepedve a szennyvíztisztítóba kerülő vizek állapotát is jelentősen javítják.


Az eMC tisztítószerek felhasználási területei:

1. Citrom-eukaliptusz - konyhai tisztító: 1:1000 arányban hígítandó Konyhai tisztítószer étkészletek, tűzhelyek, sütők, szagelszívók stb. tisztítására. megszünteti a kellemetlen szagokat, tisztít és fényesít. Egyesíti az illóolajok oldóerejét, az enzimek és mikroorganizmusok tisztítóerejével. A kezelt felületeken és lefolyócsövekben még a használat után is sokáig hat.

Összetétele: EM és PDM-7 (bakteriális tevékenységet segítő természetes komponens), grapefruit-kivonat, illóolajok (eukaliptusz, citridora, fenyőtű, cédrustű), enzimek (lipáz, proteáz, amiláz), természetes eredetű cukornádmelasz.


2. Levendula - univerzális tisztító: 1:1000 arányban hígítandó A háztartás univerzális tisztítószere, megszünteti a kellemetlen szagokat, tisztít és fényesít. Egyesíti a grapefruitmag illóolajának oldóerejét a mikroorganizmusok tisztítóerejével. A kezelt felületeken és lefolyócsövekben még a használat után is sokáig hat.

Összetétele: EM, PDM-7, grapefruitkivonat, illóolajok (levendula, narancs), természetes eredetű cukornádmelasz.


3. Citrustisztító: 1:1000 arányban hígítandó. Az egészségügyi helységek és háztartások tisztítószere. Természetes úton erjesztett koncentrátum, amely különböző mikroorganizmus-kultúrákból áll: EM és PDM-7. Megszünteti a kellemetlen szagokat, tisztít és fényesít. Egyesíti a citrusolaj oldóerejét a mikroorganizmusok tisztítóerejével. A kezelt felületeken és lefolyócsövekben még a használat után is sokáig hat.

Összetétele: EM, PDM-7, citrom- és narancskivonat, illóolajok (citrom, limette, narancs, fenyő), természetes eredetű cukornádmelasz.


4. Limette - erős hatású tisztító:
1:1000 arányban hígítandó. Nagy hatású tisztítószer a nagy kiterjedésű és erősen szennyezett felületekre (üzemi konyhák, óvodák, iskolák stb.) Természetes úton erjesztett koncentrátum, amely különböző mikroorganizmus-kultúrákból áll: EM és PDM-7. Megszünteti a kellemetlen szagokat, tisztít és fényesít. Egyesíti a citrusolaj oldóerejét a mikroorganizmusok tisztítóerejével. A kezelt felületeken és lefolyócsövekben még a használat után is sokáig hat.
Összetétele: EM, PDM-7, citrom- és narancskivonat, illóolajok (citrom, limette, narancs, fenyő) enzimek (lipáz, proteáz, amiláz), természetes eredetű cukornádmelasz.


Felhasználás:

 • Használat előtt felrázandó! 
 • Szóróflakonba: 1:100 arányban vízzel hígítsuk fel, szórjuk ki, majd puha ronggyal töröljük fel. 
 • Felmosóvödörbe: 1:1000 arányban hígítsuk fel vízzel. 
 • Hígítás nélkül ne használjuk!
 • Az oldal eltarthatóságát növelni lehet, ha EMX kerámiát helyezünk bele.
 • Az organikus tisztító teljesítményt 5 perc várakozás után lehet elérni.


Hatásmechanizmus: A felmosóvíz használatával, majd kiöntésével a háztartásban és a vízelvezető rendszerben kedvező mikroklíma alakul ki, így megszűnnek a kellemetlen szagok és lerakódások. A folyamat során az eMC-ben lévő mikroorganizmusok olyan környezetet teremtenek, amely a csövekben, lefolyókban dolgozó speciális szervezetek számára ideális. Emésztőgödör esetén a háztartásban használt eMC tisztítók elősegítik a tisztulási folyamatokat.

Tárolás:

 • Ne tegyük ki direkt napsugárzásnak!
 • Szobahőmérsékleten tároljuk. 
 • Ne tároljuk hűtőszekrényben.

 

 

Használati útmutató

Általános háztartásban:

Az eMC tisztítószerek természetes úton segítenek leküzdeni a szennyeződéseket. Felfrissítheti nappaliját is a tisztítószer 1:100 arányú kipermetezésével (semlegesíti a port, füstöt és más kellemetlen szagokat). Rendszeres használat után alacsonyabb az újraszennyeződési hatás, mert a letisztított felszínt regeneratív mikroorganizmusokkal népesíti be, amelyek "koszfaló" tulajdonsággal rendelkeznek. Minél gyakrabban takarítunk vele, annál egyszerűbbé válnak a mechanikus tisztítási folyamatok, és kevesebb szennyeződés keletkezik (pl.: vízcseppmaradványok vagy ujjlenyomatok az üvegfelületeken, kosz és por a nagy felszíneken.

 

Felhasználási terület Hatás Univerzális és erős hatású tisztítószer : víz
Bőr bútorok Felfrissülés a penészképződés és a bőr kiszáradása, berepedezése ellen 1-10 ml : 1 liter*
Kárpizozott bútorok, függönyök, szőnyegek, matracok Tisztítás, szag- és pormentesítés, felfrissítés, színfrissítés 10-100 ml : 1 liter*
Belső környezet, lakásbeltér Szag-, füst-, pormentesítés 10-100 ml : 1 liter*
Szekrények, gardróbok, cipőtartók, más bútorok Szag-, penész-, porképződés ellen, felfrissítés 10-100 ml : 1 liter*
Lámpaernyő, TV-szett, házimozi, számítógép Por ellen, antisztatikus hatás 10-100 ml : 1 liter*
Ablakok, ablakkeretek, üvegtáblák Pormentes, ujjlenyomat mentes felület 10-100 ml : 1 liter*
Padló, járólap Hosszantartó hatás, fényes felület 10-100 ml : 1 vödör

*Aerozolos palackból kifújva a leghatásosabb, ha nagyon erős a szennyeződés, akkor tegyünk pár cseppet egy nedves szivacsra vagy rongyra, és azzal töröljük át a felületet.

 

Fürdőszoba:
Hatásos megoldást képeznek a fürdőszoba és a WC tisztántartására. Hosszantartó használatuk megakadályozza a lerakódások képződését, és gátolja az ártalmas kórokozók szaporodását. Az esszenciális olajok biztosítják a természetes frissességet, és növelik a tisztító hatást.

 

Felhasználási terület Hatás Citrus és univerzális tisztítószer : víz
Zuhanyrózsa Víz revitalizációja, tisztítás 10 ml : 1 liter*
Csempe Tisztítás, lerakódások eltüntetése 1-10 ml : 1 liter*
Tükör Tisztítás, fényes ujjlenyomat mentes felület 1ml : 1 liter*
WC Tisztítás, lerakódások eltüntetése, szagtalanítás 20-30 ml / nap / WC tartály
Mosdó, zuhanyzó, fürdőkád, bidé Tisztítás, lerakódésok eltüntetése, szagtalanítás

10 ml : 1 liter*  vagy  10 ml : 1liter vízhez, amelybe mártogatjuk a roncsot vagy a szivacsot

*Aerozolos palackból kifújva a leghatásosabb, ha nagyon erős a szennyeződés, akkor tegyünk pár cseppet egy nedves szivacsra vagy rongyra, és azzal töröljük át a felületet.

Konyha:

A konyha a lakás központja, amelynek mindig tisztának kell lennie. Az olaj-, a zsírmaradványok eltüntetése, a szagok semlegesítése gyakran nehézkes, ráadásul durva környezetromboló vegyi mérgekkel lehetséges csak, ezért egyre több ember keresi a természetes alternatívákat. Az eMC tisztítószerek önmagukban is, valamint más tisztítószerhez hozzáadva - annak hatékonyságát fokozva - is kiváló alternatívát nyújtanak az öko- és környezettudatos háziasszonyoknak.

Felhasználási terület Hatás Konyhai és erős tisztítószer : víz
Kivezetések, lefolyók, csövek Lerakódások, dugulások megszüntetése 10-100 ml : 1 liter*
Páraelszívó Zsírréteg és por lerakódása ellen 1-10 ml : 1 liter*
Csempe, csap, mosogató edény Tisztítás 1-10 ml : 1 liter*
Mosogatás Mosás

10-100 ml : 1 liter*

vagy 1 kupakkal 1 liter egyéb mosogatószerhez

Tűzhely és más konyhai berendezés, vágódeszka, edények Tisztítás 10-100 ml : 1 liter*
Hűtőszekrény Tisztítás szagtalanítás 10-100 ml : 1 liter*
Konyhaszekrény Tisztítás, szagtalanítás, élősködő ellenes (hangya, moly, zsizsik, atkék) 10-100 ml : 1 liter*

*Aerozolos palackból kifújva a leghatásosabb, ha nagyon erős a szennyeződés, akkor tegyünk pár cseppet egy nedves szivacsra vagy rongyra, és azzal töröljük át a felületet.

 

Mosás:
Gyakran és túl sok mosószert használunk ruházatunk tisztításához. Ez nem csak a környezetünket károsítja, hanem árt a bőrünknek és a textíliának is. Az eMC tisztítószerek természetes módon, finoman tisztítják a ruhaneműt, és nem terhelik a környezetet. Más természetes tisztítószerek hatását erősítik (Pl.: mosódió, mosószóda, mosószappan).

Felhasználási terület Hatás

Erőteljes tisztító : víz

Mosópor : víz

Ruházat Szagoktól felfrissülés, színfrissítés 1-10 ml : 1 liter*
Cipők, papucsok, lábmelegítők Tisztítás, szagtalanítás 10-100 ml : 1 liter*
Mosoda, mosókonyha Tisztítás 1 kupakkal hozzáadni a mosószerhez, tisztítószerhez
Mosógéppel történő mosás Tisztítás, védelem, lerakódások ellen

20 g : 30 liter

25 g : 40 liter

Kézzel történő mosás Tisztítás, védelem 6 g : 5 liter

*Aerozolos palackból kifújva.

 


 

Címkék: emc-eukaliptusz, tisztítószer, háztartás