Üdvözlünk, Lépj be a fiókodba vagy regisztrálj.
  • de Buyer vas pizzasütő forma

de Buyer vas pizzasütő forma

  • Gyártó: de Buyer
  • Cikkszám: de buyer vas pizza suto
  • 3 550 Ft


Lehetséges választások


de Buyer vas pizzasütő forma

Pizzasütő natúr vas forma otthoni használatra és profiknak egyaránt. 1 – 1.5 mm-es falvastagság, nagyon erős, masszív, vaslap, kékített vasból. Felületi hőkezeléssel tartósítva (kékítés) az első használatig. Egyenletesen elosztott hőleadással és alacsony peremével, nemcsak jól megformázhatjuk benne pizzánkat, de szépen meg is fog sülni.

A pizzasütű vaslap használat során a kékítés lassan eltűnik, és szép patinát kap. A vasserpenyők természetes anyagból készülnek! Egyenletes hőelosztása biztosítja a szép sülését tésztánknak. Használat után kicsi olajjal eltörölve, száraz helyen tároljuk!

Adatok:

  • anyaga: vas
  • anyagvastagság: 1- 1.5 mm
  • természetes anyag
  • életre szóló termék megfelelő gondoskodással
  • karc és kopásálló
  • minden főzőfelületen használható
  • származási hely: Franciaország
  • garancia 2 év

Hogyan kell használni egy igazi vas serpenyőt?

  • a vas edényt, miután megvásároltuk, ki kell égetni, erről itt láthatnak egy videót: 

  • MINDIG FOKOZATOSAN MELEGÍTSÜK FEL A SERPENYŐT, NE HIRTELEN!
  • minden esetben akkor tegyük az ételt a serpenyőbe, ha az átforrósodott (ezt érezzük az illatáról, vagy a kezünket főlé téve)
  • ekkor redukálhatjuk a hőforrást
  • ne hevítsük túl a vas edényt, mert a vas kiváló hővezető, és gyorsan át tud forrósodni
  • az értelmetlen túlhevítéstől a vas edény deformálódhat
  • az első pár használat során – amíg a tapadásmentes bevonatunk még gyerekcipőben jár –  előfodulhat, hogy szakaszosan alá kell nyúlni az ételnek sülés közben egy megfelelő spatulával, amit megtehetünk az étel sérülése nélkül is jó célszerszámmal (pl. egy fasírozottat, ami lapon sül nem 5 l olajban, vastag fa, fordító kanállal biztosan széttörünk, ha kicsit odasül – nem odaég – és fel akarjuk emelni, de egy hajszálvékony penge spatula segítségével könnyedén alányúlhatunk és fordíthatjuk…)
  • a tapadásmentesség kialakulásával semmivel nem marad majd el vas serpenyőnk egy csodabevonatostól ami a tapadásmentességet illeti, talán abban, hogy soha nem kell újat venni helyette
  • egyes ételeket pl. omlett, hús, bizonyos halak… akár segédeszköz nélkül kis mozgatással csúsztathatunk a serpenyőnkben ide-oda sülés közben bármilyen leragadás nélkül
  • lesznek olyanok is, amiket majd óvatosan, lassan, szakaszosan, határozott mozdulatokkal, a spatulát a serpenyő fenekén tartva, forgatnunk kell, megemelgetni, főleg, ha nagyon kevés zsiradékot használunk…
  • az első pár alkalommal kicsit több zsiradékot használhatunk a vas edényhez, majd ahogy kialakul az egyre jobb tapadásmentesség, ezt redukálhatjuk minimálisra
  • minden használat után gondosan töröljük el egy papírtörlővel a vas serpenyőnket ha nincs benne szennyeződés
  • amennyiben szennyeződés van benne, legjobb száraz állapotban spatulánkkal felkaparni (könnyedén el fog válni), vagy langyos, vegyszermentes vízzel mossuk el, töröljük azonnal szárazra, és egy kis olajat belecsepegtetve, papírtörlővel töröljük ki, úgy tegyük el
  • pl. egy sajtos étel pirítása után lesznek odakozmált sat darabok, ilyenkor még forró állapotban egy dl. vizet öntsünk a serpenyőbe, ami egy pillanat alatt felforr, és magától felhozza a leragadt szennyeződét, amit kiöntünk, és a forró serpenyő magától száraz lesz azonnal, olaj-törlés-kész
  • bátran használhatunk a főzés során kést, fém eszközt, már nem kell félni, hogy serpenyőnk megsérül, és újat kell venni
  • főzésre ne használjuk, fedő alatti párolásra sem, ha mégis, rövid ideig

Címkék: buyer, vas, pizzasütő, forma, edények