Üdvözlünk, Lépj be a fiókodba vagy regisztrálj.
  • de Buyer La Lyonnaise vas serpenyő

de Buyer La Lyonnaise vas serpenyő

  • Gyártó: de Buyer
  • Cikkszám: la lyonnaise vas serpenyo
  • 4 150 Ft


Lehetséges választások

Mennyiség

de Buyer La Lyonnaise vas serpenyő

Szeretne egy igazán megbízható, 100% természetes anyagból készült serpenyőt? Ne habozzon! Vásárolja meg a de Buyer termékeit, és főzzön úgy mint őseink!

Könnyű súlyú mégis hihetetlenül erős!

Otthoni és félprofi használatra, 1-1.5 mm vastag kékített vasból. Hőkezeléssel tartósítva (kékítés) az első kiégetésig, ami kiváló tapadásmentességet biztosít majd. Hegesztett, porfestett, hüvelykujj támaszos fogantyú. Pirításhoz, grillezéshez, barnításhoz. Szinte minden főző hőforráshoz ajánljuk, kivétel indukció, vitrokerámia nem ajánlott.

Ez a sorozat a gyártó legkönnyebb modellje. Vas serpenyő, mely súlyban felveszi a versenyt, bármelyik mai, szuper könnyű modellel, de mégis rendelkezik a vas serpenyők nyújtotta kiváló előnyökke. Készíthetünk benne egy kis aprópecsenyét, tócsit, rántottát, cukkini fasírozottat, röstit vagy bármi mást. Egy életen át társunk lehet a megfelelő karbantartással. Ajánljuk bármilyen ételhez bármikor ezt a könnyű, simulékony de Buyer serpenyőt. A vasserpenyők természetes anyagból készülnek!

Adatok:

  • anyaga: vas
  • anyagvastagság: 1-1.5 mm
  • természetes anyag
  • ergonómikus nyél, hüvelykujj támasztási bemarással
  • felakasztható
  • porfestett, francia stílusú markolat
  • karc és kopásálló
  • minden főzőfelületen használható (mérsékelten indukción)
  • hegesztett nyél
  • származási hely: Franciaország
  • garancia 2 év

Méretek:

Hogyan kell használni egy igazi vas serpenyőt?

  • a vas edényt, miután megvásároltuk, ki kell égetni, erről itt láthatnak egy videót: 
  • MINDIG FOKOZATOSAN MELEGÍTSÜK FEL A SERPENYŐT, NE HIRTELEN!
  • minden esetben akkor tegyük az ételt a serpenyőbe, ha az átforrósodott (ezt érezzük az illatáról, vagy a kezünket főlé téve)
  • ekkor redukálhatjuk a hőforrást
  • ne hevítsük túl a vas edényt, mert a vas kiváló hővezető, és gyorsan át tud forrósodni
  • az értelmetlen túlhevítéstől a vas edény deformálódhat
  • az első pár használat során – amíg a tapadásmentes bevonatunk még gyerekcipőben jár –  előfodulhat, hogy szakaszosan alá kell nyúlni az ételnek sülés közben egy megfelelő spatulával, amit megtehetünk az étel sérülése nélkül is jó célszerszámmal (pl. egy fasírozottat, ami lapon sül nem 5 l olajban, vastag fa, fordító kanállal biztosan széttörünk, ha kicsit odasül – nem odaég – és fel akarjuk emelni, de egy hajszálvékony penge spatula segítségével könnyedén alányúlhatunk és fordíthatjuk…)
  • a tapadásmentesség kialakulásával semmivel nem marad majd el vas serpenyőnk egy csodabevonatostól ami a tapadásmentességet illeti, talán abban, hogy soha nem kell újat venni helyette
  • egyes ételeket pl. omlett, hús, bizonyos halak… akár segédeszköz nélkül kis mozgatással csúsztathatunk a serpenyőnkben ide-oda sülés közben bármilyen leragadás nélkül
  • lesznek olyanok is, amiket majd óvatosan, lassan, szakaszosan, határozott mozdulatokkal, a spatulát a serpenyő fenekén tartva, forgatnunk kell, megemelgetni, főleg, ha nagyon kevés zsiradékot használunk…
  • az első pár alkalommal kicsit több zsiradékot használhatunk a vas edényhez, majd ahogy kialakul az egyre jobb tapadásmentesség, ezt redukálhatjuk minimálisra
  • minden használat után gondosan töröljük el egy papírtörlővel a vas serpenyőnket ha nincs benne szennyeződés
  • amennyiben szennyeződés van benne, legjobb száraz állapotban spatulánkkal felkaparni (könnyedén el fog válni), vagy langyos, vegyszermentes vízzel mossuk el, töröljük azonnal szárazra, és egy kis olajat belecsepegtetve, papírtörlővel töröljük ki, úgy tegyük el
  • pl. egy sajtos étel pirítása után lesznek odakozmált sat darabok, ilyenkor még forró állapotban egy dl. vizet öntsünk a serpenyőbe, ami egy pillanat alatt felforr, és magától felhozza a leragadt szennyeződét, amit kiöntünk, és a forró serpenyő magától száraz lesz azonnal, olaj-törlés-kész
  • bátran használhatunk a főzés során kést, fém eszközt, már nem kell félni, hogy serpenyőnk megsérül, és újat kell venni
  • főzésre ne használjuk, fedő alatti párolásra sem, ha mégis, rövid ideig

Címkék: buyer, lyonnaise, vas, serpenyő, edények