Üdvözlünk, Lépj be a fiókodba vagy regisztrálj.
  • de Buyer Carbone Plus rácsos grill vas serpenyő

de Buyer Carbone Plus rácsos grill vas serpenyő

  • Gyártó: de Buyer
  • Cikkszám: carbone plus racsos grill vas serpenyo
  • 9 750 Ft


Lehetséges választások

Mennyiség

de Buyer Carbone Plus rácsos grill vas serpenyő

A Carbone Plus sorozat grill serpenyői, vas edényei egy teljesen egyszerű, klasszikus megjelenésű, különösebb díszítéstől mentes, roppant erős, 2.5 mm-es szénacél termékek. A vas serpenyők, wok stb. mind otthoni, mind vendéglátóipari felhasználásra megfelelnek. Vastag, 2.5 – 3 mm-es edényei kiváló, egyenletes hőelosztást biztosítanak, így szépen pirult krumpli, szték vagy bármi más ami elkészítünk benne.

A grill vas serpenyő húsok, halak grillezéséhez ideális, bordázott lapjának köszönhetően. A bordákon minimális a tapadása a húsoknak, így szép csíkosra tudnak sülni, különösebb odaragadás nélkül. A rácsos vas serpenyő nagyon gyorsan felmelegszik, és egyenletesen osztja el a hűt, így az étel mindenhol egyformán sül meg.

Adatok:

  • anyaga: szénacél
  • grillezo racsos serpenyo
  • grillezett hús de buyer rácsos vas serpenyőben
  • természetes anyag
  • fehér vas, szegecselt nyéllel
  • anyagvastagság: 2.5 mm
  • életre szóló termék megfelelő gondoskodással
  • ergonómikus nyél, hüvelykujjas támasztás kialakítással
  • felakasztható
  • karc és kopásálló
  • porfestett, hüvelykujj támaszos nyél
  • minden főzőfelületre ajánlott
  • természetes tapadásmentesség a kiégetést követően
  • szegecselt nyél
  • származási hely: Franciaország
  • garancia: életre szóló​

Hogyan kell használni egy igazi vas serpenyőt?

  • a vas edényt, miután megvásároltuk, ki kell égetni, erről itt láthatnak egy videót: 
  • MINDIG FOKOZATOSAN MELEGÍTSÜK FEL A SERPENYŐT, NE HIRTELEN!
  • minden esetben akkor tegyük az ételt a serpenyőbe, ha az átforrósodott (ezt érezzük az illatáról, vagy a kezünket főlé téve)
  • ekkor redukálhatjuk a hőforrást
  • ne hevítsük túl a vas edényt, mert a vas kiváló hővezető, és gyorsan át tud forrósodni
  • az értelmetlen túlhevítéstől a vas edény deformálódhat
  • az első pár használat során – amíg a tapadásmentes bevonatunk még gyerekcipőben jár –  előfodulhat, hogy szakaszosan alá kell nyúlni az ételnek sülés közben egy megfelelő spatulával, amit megtehetünk az étel sérülése nélkül is jó célszerszámmal (pl. egy fasírozottat, ami lapon sül nem 5 l olajban, vastag fa, fordító kanállal biztosan széttörünk, ha kicsit odasül – nem odaég – és fel akarjuk emelni, de egy hajszálvékony penge spatula segítségével könnyedén alányúlhatunk és fordíthatjuk…)
  • a tapadásmentesség kialakulásával semmivel nem marad majd el vas serpenyőnk egy csodabevonatostól ami a tapadásmentességet illeti, talán abban, hogy soha nem kell újat venni helyette
  • egyes ételeket pl. omlett, hús, bizonyos halak… akár segédeszköz nélkül kis mozgatással csúsztathatunk a serpenyőnkben ide-oda sülés közben bármilyen leragadás nélkül
  • lesznek olyanok is, amiket majd óvatosan, lassan, szakaszosan, határozott mozdulatokkal, a spatulát a serpenyő fenekén tartva, forgatnunk kell, megemelgetni, főleg, ha nagyon kevés zsiradékot használunk…
  • az első pár alkalommal kicsit több zsiradékot használhatunk a vas edényhez, majd ahogy kialakul az egyre jobb tapadásmentesség, ezt redukálhatjuk minimálisra
  • minden használat után gondosan töröljük el egy papírtörlővel a vas serpenyőnket ha nincs benne szennyeződés
  • amennyiben szennyeződés van benne, legjobb száraz állapotban spatulánkkal felkaparni (könnyedén el fog válni), vagy langyos, vegyszermentes vízzel mossuk el, töröljük azonnal szárazra, és egy kis olajat belecsepegtetve, papírtörlővel töröljük ki, úgy tegyük el
  • pl. egy sajtos étel pirítása után lesznek odakozmált sat darabok, ilyenkor még forró állapotban egy dl. vizet öntsünk a serpenyőbe, ami egy pillanat alatt felforr, és magától felhozza a leragadt szennyeződét, amit kiöntünk, és a forró serpenyő magától száraz lesz azonnal, olaj-törlés-kész
  • bátran használhatunk a főzés során kést, fém eszközt, már nem kell félni, hogy serpenyőnk megsérül, és újat kell venni
  • főzésre ne használjuk, fedő alatti párolásra sem, ha mégis, rövid ideig

Címkék: buyer, carbone, plus, rácsos, grill, vas, serpenyő, edények