Barion Pixel
Üdvözlünk, Lépj be a fiókodba vagy regisztrálj.

CO2 Bag

  • Cikkszám: CO2 Bag
  • 7 650 Ft


Lehetséges választások

Mennyiség

COBag széndioxid termelő zsák

A CO2Bag a beltérben termesztett növények széndioxid trágyázásának lehető legegyszerűbb és egyben a legkisebb beruházásigénnyel rendelkező módja.

CO2Bag segítségével gyorsíthatjuk a növényeink növekedési ütemét, növelhetjük a termés mennyiségét miközben annak minősége is jelentős mértékben javul.

Előnyök röviden:

  • A hasonló széndioxid termelő eszközökkel összehasonlítva a CO2Bag a piac legkisebbje és egyben messze a leghatékonyabb.
  • Jó hatást gyakorol a termés színére, ízére, minőségére, miközben növeli a mennyiségét is.
  • Abszolút biztonságos a használata.
  • Egyszerű a telepítése és a telepítést követően nem igényel további fentartást/beavatkozást a használata.

Használati útmutató:

A felhasználásig hűvös és száraz, lehetőleg 18°C alatti helyen tárolandó.

Közvetlenül a felhasználás előtt rázzuk fel a zsákot és kézzel nyomkodjuk át a zsákban található por alakú töltetet, annélkül, hogy kiszakítanánk a zsákot.

Egy tollal vagy ceruzával készítsünk 4-6 lyukat a zsák felső részére. Ha már észrevehetően csökkent a zsákban lévő, széndioxid termelő por szintje, akkor késszítsünk további 3-4 lyukat, közel a por felső szintjéhez. Mindig használjunk gumikesztyűt.

Lehetőség szerint helyezzük a zsacskót a növényeknél magasabbra, de ne közvetlenül a növények fölé. Győződjünk meg arról, hogy a termesztő helyiségünk szellőzőrendszere nem szívja ki idő előtt a helyiségből zsákból keletkező széndioxidot. A beáramló friss levegő közelében elhelyezett CO2Bag általában a nyerő megoldás.

A zsák kilyukasztásától számítva 1-3 napot is igénybe vehet, mire a CO2Bag tartalma aktiválódik, ezért az első napokban legyünk türelmesek, mielőtt az mérnénk, hogy hány ppm a CO2 szint.

Ha túl magas a páratartalom, és a zsák belülről vizesedni kezd, akkor a zsák alját, egy kicsi tűvel, vagy egy megfelelően hegyes árral 2-3 helyen lyukasszuk, ügyelve arra, hogy, minél kisebb lyukakat készítsünk, amin keresztül a folyadék távozni tud. A kifolyó folyadékot egy befőttes üveggel, vagy egy vödörrel fogjuk fel.

Amennyiben a zsákban található por szintje 1-3 hét eltelteltével sem változik, akkor túl száraz a zsák. Ebben az esetben vágjunk egy nagyjából 2,5 centis nyílást a zsák tetejére, és ezen keresztül adjunk 1-10 ml vizet a zsákban lévő porhoz, úgy, hogy alkalmanként 1ml-t adagolunk, és megvárjuk míg beindul a CO2 termelés.

A zsák müködése szempontjából a 45-70% közötti az optimális páratartalom.

A zsákban található anyag 18°C fok fölötti hőmérsékleten szép lassan elkezd széndioxiodot termelni, de az ajánlott hőmérséklet 25-30°C között van.

A legjobb eredmény érdekében, minden egyes alkalommal, amikor gondozod a növényeid, morzsold össze, és rázd fel a kezedben a zsák tartalmát, arra ügyelve, hogy ne szakadjon ki a zsák, és a már meglévő lyukakon ne szóródjon ki a zsákban található por. A művelet közben mindig viseljünk gumikesztyűt.

Ne akasszuk a zsákot túl közel a lámpákhoz vagy egyéb hőforráshoz.

A zsákot célszerű a helységben uralkodó légáramlás útjának közepén elhelyezni, vagy lehetőlerg ehhez minél közelebb.

A zsák nagyjából 1-3 hónapon át fedezi a szükséges széndioxid szintet. A hatóidő nagyban függ a szellőztetés intenzitásától, a hőmérséklettől, levegő páratartalmától és a zsazskón készített lyukak számától és méretétől.

Alkalmas 16 m2-nél nem nagyobb termesztőhelyiségek széndioxid trágyázására.

A különböző növények más-más széndioxid szintet igényelnek, így a saját növények igényeinek és az adott termesztőhelyiség adottságainak függvényében célszerű kísérlézni a szükséges számú, és méretű lyukat. Ha esetleg túl sok furatot készítettünk volna az elején, akkor utólag még mindig leragaszthatjuk ezek egy részét egy megfelelő méret ragasztószalaggal.

A CO2Baget csak a fent leírt módon használjuk. A zsákban található por irritálhalhatja bőrt, a szemet és a légutakat. Kerüljük a por szembe kerülését, ha szembe kerülne, akkor azzonnal mossuk ki folyóvízzel, és több percen át folyamatosan mossuk, és forduljunk orvoshoz. Amennyiben a por véletlenül a bőrre kerülne, bő vízzel azonnal mossuk le.

A CO2Baget gyerektől tartsuk távol!

Címkék: co2, bag, légtechnika