Üdvözlünk, Lépj be a fiókodba vagy regisztrálj.
  • Carl Victor öntöttvas mély, nyeles serpenyő bükkfa nyéllel

Carl Victor öntöttvas mély, nyeles serpenyő bükkfa nyéllel

  • Gyártó: Carl Victor
  • Cikkszám: Carl Victor ontottvas mely, nyeles bukkfa nyellel
  • 16 450 Ft


Carl Victor öntöttvas mély, nyeles serpenyő bükkfa nyéllel

Tradícionális svéd öntöttvas szervirozó serpenyő

Az öntöttvas edények kiváló főzési-sütési tulajdonságokkal rendelkeznek, köszönhetően az optimális hőelosztásnak és hőmegtartásnak. Strapabíró felületük egy életre szólnak. PTFE és PFOA mentes termékek, melyeknél egy természetes, növényi olajjal a gyárban ráégetett réteg felel a tapadásmentességért. A Carl Victor edények az egyik legmodernebb vas öntödében készülnek, nagyrészt kézi munkával. A gyártó professzionális minőségű öntöttvas edényei, tradíción alapuló eljárással készülnek.

Az öntöttvas serpenyőben bármilyen ételt elkészíthetünk, használhatjuk párolásra is fedővel, hosszabb főzésre, raguk, pörköltek készítésére, lassú vagy hirtelen sütésre, pirításra, barnításra, az élmény és a végeredmény nem fog elmaradni. A serpenyőben elkészült ételek a megszokotthoz képest új színekben fognak a tányérra kerülni, új ízek és illatok élvezői lehetnek a felhasználók.

Adatok:

  • anyaga: öntöttvas
  • bükkfa nyél
  • menets szárral erősített nyél
  • felakaszthatóontottvas-serpenyo-garancia
  • természetes anyag
  • életre szóló termék megfelelő gondoskodással
  • átmérő 20 cm felül 18 alul (25-ös modell)
  • súly 2.2 kg
  • karc és kopásálló
  • minden főzőfelületre ajánlott
  • természetes tapadásmentesség gyárilag
  • származási hely: Höganäs / Svédország
  • garancia: 25 év

Hogyan kell használni a Carl Victor termékeket?

  • Minden Carl Victor edény azonnal használható, mert a gyártás során, növényi olajjal ki van égetve.
  • Minden edény és serpenyő használható indukción, mivel az öntöttvas rendelkezik mágneses tulajdonsággal.
  • A Carl Victor öntöttvas edények mindenfajta főzőfelületen működnek. Még a szabad tűzön is! A fa nyelűeknél azonban vigyázni kell, hogy a tűz, ne tegyen kárt a nyélben.
  • Az edényeink kiválóan egyenletesen osztják el és tartják meg a hőt, ezáltal rendkívűl energiahatékonyan főzhetünk bennük.
  • A Carl Victor öntöttvas edények kemikália és más mérgező anyagok hozzáadása nélkül kerül előállításra.
  • A Carl Victor öntöttvas serpenyők nem tartalmaznak kemikáliát, így azt nem lehet felkaparni, vagy megoldani.
  • Az öntöttvas helytelen karbantartás, vagy nedves helyen tárolás esetén rozsdásodhat. Ez egy megváltoztathatatlan természeti törvény. A kisebb rozsda sima mosogatószivaccsal ledörzsölhető, a makacsabb rozsda pedig  acél mosogató dörzsölővel távolítható el, majd olajzással kezeljük az edényt, kenjük ki vastagon. Ezután a lábast tegyük a sütőbe 175-200 C-ra, vagy a fanyelű serpenyőt a tűzhelyre, kb. 10-15 percre. Amennyiben az edény hirtelen, nagyon füstöl, kissé redukáljuk a hőmérsékletet. Az olajat közben oszlassuk el az edényen egy szilikon ecsettel például. Ezután, ha a kiégetés megtörtént, a serpenyő szinte gyári állapotába fog rendelkezésünkre állni.
  • Minden Carl Victor termék tiszta öntöttvasból készül, és növényi olajjal van kiégetve. Ezen kívül, semmi nem áll rendelkezésünkre a leégés ellen. Ezért ha a hőmérséklet túl alacsony vagy nem megfelelő olajat-zsírt használunk, hanem margarint, vagy mást, leéghet az ételünk. Az ajánlott sütési hőmérséklet 180-200 C. Másik ok lehet, ha az edény mosogatószerrel van elmosva, ezáltal eltávolítjuk a tapadásmentességet biztosító ráégetett természetes réteget.
  • A serpenyő tisztításánál minden fekete lesz? Ez akkor fordulhat elő, ha feloldja a serpenyőre ráégetett természetes tapadásmentességet biztosító réteget. Ez előfordulhat szószok készítésénél, vörösbor, paradicsom, citrom és egyéb savas nyersanyagok használata során. Ez esetben égesse ki újra a serpenyőt.
  • A serpenyő alja befele ívelt. Ez rendben van? Minden Carl Victor serpenyő-lábas alja homorú. Ez megakadályozza azt, hogy ne feküldjön fel rendesen, ha hő hatására tágul és kissé domborodik.
  • Használhatom sütőben? Igen, a fanyelű serpenyőket kivéve!
  • Tarthatom az edényben hosszabb ideig az ételt? Nem ajánljuk! Az étel nedvességet tartalmaz, ami rozsdásodást eredményez, és az étel átveszi annak ízét.
  • Használhatok kést, villát, fém eszközt az edényben? Nem tudja megsérteni az öntöttvas edényt semmilyen konyhai “szerszámmal” melyet a főzéshez-sütéshez használhat. Kivétel a ráégetett réteg enyhe megsértése, mely azonban minden sütés után újraépül. Vigyázni kell azonban a műanyag eszközökkel, melyek a magas hő miatt megolvadhatnak.

Címkék: carl, victor, öntöttvas, mély, , nyeles, serpenyő, bükkfa, nyéllel, edények