Üdvözlünk, Lépj be a fiókodba vagy regisztrálj.

Amszterdami sárgarépa 50g

  • 1 150 Ft


Amszterdami sárgarépa  50gKorai érésű.

Hajtatásra, korai szabadföldi termesztésre alkalmas, hengeres, tompa végű.

Mélyrétegű, közép kötött, mészben gazdag talajt igényel. Száraz, kemény talajban a répatest deformálódik. A félárnyékot, szórt fényt is jól tűri, jól hajtatható növény. Tipp: friss zsenge sárgarépát ősszel is fogyaszthatunk, ha a korai fajtákat június végén vetjük másodvetésként.

A sárgarépa kiváló immunrendszer erősítő, karotint (provitamin A) és B vitamint tartalmaz petrezselyem és a zeller levelét fűszerként frissen és szárítva is használjuk.

Tipp: a sárgarépa vetőmagja - a petrezselyeméhez hasonlóan - nagyon apró, lassú és vontatott a csírázása, mely 3 hétig is eltarthat. Kb. 10 napot megtakaríthatunk a hosszú csírázási időből, ha vetés előtt a vetőmagot nedves homokkal összekeverjük és hagyjuk állni 2 napot szobahőmérsékleten, utána meg azonnal elvetjük. Kelés után az egyelés fáradtságos munkáját a drazsírozott vetőmag használatával kiküszöbölhetjük.  Fontos, hogy a vetést kelésig állandóan tartsuk nedvesen. A cserepes, kiszáradt talajban elszakadnak a hajszálgyökerek és a kikelt csíranövény elpusztul.